Barbarians-ek estreinaldi positiboa lortu du Euskal Ligan,

Barbarians-ek estreinaldi positiboa lortu du Euskal Ligan, BRT Menditarrak talde zailaren aurka.

Hasieran, etxekoek partida menperatu izan zuten; izan ere, Zuazola-ren gizonak zelaian gertatzen ari zenaren jabe bihurtu baitziren. Markagailuak, 8-0 etxekoen alde adierazten zuen, baina, bilbotarren huts egite batzuen ondorioz, eta hainbat txartel hori ikusi ondoren, nafarrak partidan sartzea eta markagailua euren alde jartzea lortu zuten, atsedenaldira BRT-ren alde 8-10 markagailuak adieraziz.

Aldageletatik bueltan, Barbarians-ek lan orekatuagoa gauzatu zuen. Horren eraginez, poliki-poliki zelaian eremua irabazten hasi zen, eta azkenean, garaipena lortu zuen 19-13 alde, Baztan Rugby zail eta borrokalari baten kontra.

Barbarians-ek egindako lan kolektibo bikainari esker, neurketari buelta ematea lortu zuen eta era horretan, liga garaipen batekin hasi zuen.

Aipamen berezia Javi Castañorentzat, izan ere, zoritxarrez eskumuturrean mina hartu zuen; egoera honen ondorioz, aste honetan zehar ebakuntza burutuko diote.