Azkenean iritsi zen denboraldiko lehen garaipena. Ferrol borrokalari baten aurrean lortutako garaipena. Ferrol taldea zenbait bajarekin etorri zen Fangora, eta, hala ere, hasieratik borrokatu zen eta maila handia erakutsi zuen, azken emaitza gorabehera.

Partidaren hasieran, talde bisitaria oldarka atera zen, jokoaren pisua eramanez, eta etxekoak beren eremuan itxi ziren. Horren ondorioz, lehen puntuak igo ziren markagailura, Segurak zigor-ostikada batez tantoa egin ondoren.

Ekintza horrek Lavínen jokalariak esnatzeko balio izan zuen, bilbotarrek bai baitzekiten talkaren garrantziaz, eta ez baitzuten aldapan gora hasi nahi.

Etxekoen presio handiagoa eta arazoak bisitarientzat. Une askotan, ahalmenik gabe sentitzen ziren zuri-gorrien oldarraren aurrean, eta ezin izan zuten esku-jokoa eten, ezta ekintza estatikoak ere; eta azken horiekin hasi zen UBR garaipena lantzen.

Lavínen jokalarien nagusitasunak touch-ean, eta lan onak maul-ean, hainbat saiakuntzatan puntua lortzea ekarri zuen. Horri esker, talkari buelta eman eta partida menderatzen hasi ziren.

Garmendia 19. minutuan, eta Lozano 27.ean izan ziren lehenak aurkarien marka gainditzen. Zubiarrainek lortu zituen bi transformazioak bi egoera horietan, eta, horrenbestez, 14-3 puntuazioa ageri zen markagailuan, lehen aldia amaitzeko 10 minutu baino gehixeago falta zirela.

Baina nagusitasunak, batzuetan, konfiantza handiegia izatea ekartzen du, baita akatsak ere, eta horrek arnasa eman zion aurkariari. Arau-hausteen ondoren, Segurak tantoak lortu zituen Ferrolentzat, zigor-kolpe baten bidez.

Baina Valtecsa UBR-k ez zuen ezustekorik nahi, eta, beraz, aurkariaren tantoak berriz esnatzeko balio izan zuen.

Galiziarrek ez zuten etsitzen, baina etxekoen defentsa handiak ez zien aukerarik ematen aurrera egiteko, eta Lozanok beste saiakera bat lortu zuen, lehen aldiaren amaieran, dena etxekoen alde utziz. Zubiarrainek transformazioa egin, eta 21-6 puntuazioa igo zen markagailura atsedenaldira iristean.

Aldaketa gutxi izan ziren bigarren aldian. Lehenengo berrogei minutuetan izan zen giro bera. Etxekoen nagusitasuna argi islatu zen 10 minutu pasatxoan Levrand-ek lortu zuen saiakuntzarekin.

Egoera ikusita, Lavín jokalariak aldatzen hasi zen, eta jokalari berriek UBR-k erakutsitako mailari eta jokoari eutsi zieten.

Ferrol saiatu egiten zen, eta, arerioak gainditzen bazuen ere, ez zuen amore ematen borroka egiteari; ahalegina egiten zuen arriskua sortzeko, baina ez zuen lortzen gauzatzen, batez ere Bilboko defentsari esker.

Denborak aurrera egiten zuen Valtecsaren alde. Zelaian zeuden hamabost jokalariak joko bikaina egin zuten, eta ordura arteko aukerez baliatu ziren, telebista bidez haiei begira zeuden zale leialei maila handiko ekintzak oparitzeko, bai taldeka bai bakarka.

Azken emaitza 43-6 izan zen, eta argi utzi zuen garailea zein izan zen eta bizkaitarrek zer lan bikaina egin zuten. Eta markagailuak horrela islatzen ez badu ere, bisitariek ere partida ona jokatu zuten, etengabe ahaleginak eginez eta sekula amore eman gabe.

Hurrengo jardunaldian taldeak Eibarrera joan beharko du. Partida lagungarria izan daiteke Fango-ko jokalarien hobekuntza ikusteko; galduz gero, berriz, egoera estu-estu eta berdinduta egongo da taularen behealdean.

Valtecsa UBR 43 vs Club Rugby Ferrol 6 //  3.Jardunaldia – Ohorezko B Maila – A Multzoa.