Hamar hilabete inguru itxaron behar izan zuen Universitario Bilbao Rugby taldeak partida ofizial bat berriz jokatu ahal izateko, eta itzulera ezin hobea izan zen, 25 eta 10 irabazi baitzion Gaztediri  denboraldiko 1. jardunaldiko partidan.

Errugbian jokatzeko gogoa zegoen; argi nabaritu zen beroketan, partida hasi aurreko uneetan jokalarien artean izan ziren animo-keinu eta elkartasuneko oihuetan.

Obalatua abian jarri, eta lehiaketari ekiteko urduritasuna alde batera utzi zuten bi taldeek, jokoan berriz hasteko gogoz. Egoera horren ondorioz, ika-mika aritu ziren, ez talde batek ez besteak ez zutela lortzen zelaian kokatzen.

Erlojuak aurrera egin ahala, etxekoak hasi ziren jokoaren jabe egiten, eta aurrea hartu zioten aurkariari, bai eskuz egindako jokoetan, bai ekintza estatikoetan. Ordu-laurdena igaro ondoren, partidako lehen entsegua egin zuten, bai eta 7-0 abantaila ere, entsegua gauzatu ondoren.

Abantaila hori ez zen, alabaina, Carlonen jokalarien erabat aldekoa izan; izan ere, minutu gutxiren buruan, defentsak izandako deskonexioaren ondoren, aurkariak entsegua lortu zuen, baita markagailuan estutu ere.

Baina errebeskada hori ez zen hainbesterako izan, Uni taldeko jokalariak berriro nagusitu baitziren jokoan, aurkaria gaindituz eta arriskua sortuz, batez ere hegaletatik. Hala, beste entsegu bati esker puntuak lortu ondoren, 12-5 emaitza azaldu zen markagailuan lehen aldiaren amaieran.

Aldageletatik itzuli ondoren, arerioek presio handiagoa egin zuen, aurrelariak etxeko taldearen defentsa-sarea hausten saiatu baitziren batez ere. Bigarren aldiko lehen zatia iritsi aurretik lortu egin zuten, eta emaitza aski berdinduta utzi zuten markagailuan, 12-10 puntuaziorekin.

Baina zoria etxeko taldearen alde zegoen, eta zuri-gorriek egindako lanaren xedea puntuak etxean geratzea zen.

Carlonen jokalariek aurkarien marka-lerroa bilatu zuten, bai jokaldi estatikoetatik abiatzen ziren ekintzetan, bai uztartze-erdilariak bikain egindako lanean. Azken minutuetan, hainbat entsegutan egindako lanaren saria lortu zuten, eta, ondorioz, talkak 25-10 emaitza izan zuen arauzko denboraren amaieran.

Bilbotarrek lehiaketara egindako itzulera ezin hobea izan zen, eta azken txistuak pozez beteriko garrasia ekarri zuen, batetik, garaipenarengatik, eta, bestetik, berriro lehiatu ahal izateagatik.

Hurrengo jardunaldian atsedenaldia izango da euskal txapelketan, eta urtarrilaren 23an eta 24an liga itzuliko da berriz, hasierako jardunaldian Eibarri irabazi zion AVK Bera Beraren aurkako talkarekin.