Fangoko baseliza izan zen larunbatean UBR eta Bera Beraren arteko lehiaren agertokia, donostiarrak garaile atera ziren partida amaitu ondoren markadorean 24-25 utziz, puntu bakarreko diferentziarekin.

Partida bizia jokatu zuten bi taldeek Bilbon, eta litekeena zen talde batean edo bestean erortzea, baina, azkenean, bisitarienean erori zen, hauek haien aukerak aprobetxatu baitituzte gehitzeko, amaierarako hiru minuturen faltan, zigor kolpea izan zen gipuzkoarrak aurretik jarri zituen ekintza, eta azkenean partida erabaki zuen bisitarien alde.

Lehen zatian erasoan koska gehiago egin du etxeko taldeak, baina bere akats propioek eta  aurkarien defentsak gehitzeko aukerak zapuztu ditu.

Bera Berak, aldiz, bilbotarren nagusitasuna astindu ondoren, lehen entsegua igotzea lortu zuen, bere mele erdiaren akzio handi baten ondoren.

Horrek pixkat ukituta utzi zituen etxekoak, Gorrotxategirenengandik gaindituta ikusi baitziren hurrengo minutuetan.

Bisitarien presioaren ondorioz bigarren entsegua heldu zen ordu laurdena baino lehenago, izan ere, donostiarrek jasotako defentsako ostikada batean, baloia behar bezala mugitu zuten 0-10 jartzeko.

Baina Carlonen neskek argi zuten ez zutela partida galdutzat emango eta aurkariaren bi kolpe hauek ez zituztela jokoz kanpo utziko.

(Argazkia: Alfredo Montaña)

Pixkanaka-pixkanaka, euren lerroak igotzen joan ziren, aurreratzean lan handia eginez, Bera Bera defentsan sufritzen hastea lortuz, Lucia Mendivil izan zelarik etxekoen lehen atzaparkada eman zuena, bereak berriz ere lehian jartzen zituen entsegu batekin.

Hartu-emaneko minutuak berdegunean, bi taldeak defentsako egitura hautsi nahian. Baina defentsak erasoei gailentzen zitzaizkien eta batzuek ere ezin zuten aurkaria gainditu.

Baina, berriro ere, harreran egindako akats baten ondorioz, AVKko Laurak beste entsegu bat egin ahal izan zuen, obalatua lapurtu eta lasterketa azkar batean gehitzea lortu baitzuen.

(Argazkia: UBR)

Uni Bilbao ez zen behera etorri, baizik eta bizkaitarrek adore teknikoa hartu zuten, berriz lortuz bost metroko lerrotik gertu beste ekintza bat eginez, Iturriotzen eskutik berriro batzea.

Emaitza berdindua izan da atsedenaldian, 14-17, beraz, azken berrogei minutuetako tentsioa izan da nagusi. Hala izan zen.

Bilbotarrak atsedenaldiaren ostean atera ziren markagailuari buelta ematera. Lehen uneetan inprimatutako ekintzetan inpetua eta enfasia.

Aginduak argiak ziren, presioa eta bultzada aurkariaren lerroa bilatuz, hau Uni Bilbaoren nagusitasunera eramanez, baina ez zuen islatzerik lortu.

Marlaska izan zen hamar minutu pasatzean marka egin zuena, momentura arte, etxekoen nagusitasuna baliatuz.

Bera Berak, bere egoerak aprobetxatzen jakin zuen, eta berriz ere, eskuinetik egindako igoera batean, aurretik jartzea lortu zuen.

Egoera honek ez zuen berdegunean gertatzen zena aldatu, eta lokalek bere presioarekin jarraitzen zuten, AVK bere zelaian sartzea lortuz eta hauek Uni Bilbaoren noizbehinkako ekintzak botatzeko gai bakarrik izanik, etxekoen defentsak geldiarazten zituenak.

Eta horrela uzten zuten zurigorriek beren zigilua, berriz ere aurrean jartzen zituen ekintza kolektibo batekin.

Azken zatian, jokoa bereganatu nahi zuten bi taldeekin, AVK izan zen etekina atera ziona, 37. minutuan zigor kolpe bat jaso baitzuen, markadorea 24-25 jartzen zuena.

Topaketaren azken minutuetan UBR etsaien marka lortzen saiatu da zorterik gabe, gertu egon zen arren.

AVKren garaipena, bere aukerak aprobetxatzen jakin baitzituen, Rekalden lan bikaina egin zuen UBR baten aurka, baina ezin izan zuena donostiarren aurka garaipen bat lortu.