Barbariansek partida bikaina jokatu zuen Sarako taldearen aurka, joko bikaina eginez eta aurkaria gaindituz norgehiagokaren fase askotan, baina azken hogei minutuetan Sarako Izarrak bere maila erakutsi zuen, zergatik dagoen ohorezko postuetan, eta garaipena lortzea eragotzi zien etxekoei.

Bisitarien presioa nabarmendu zen hasierako txistutik, batez ere hegaletatik ekintzak bilatzen zituztelako, hala esku-jokoarekin, nola jarraitu beharreko ostikoekin.

Etxeko defentsak lan bikaina egin zuen, bisitarien lehen erasoaldiak geldituz, zeinek, hala ere, Valtecsaren arau-hauste bat aprobetxatu zuten lehen puntuak ostikada batekin lortzeko.

Erlojuak aurrera egin ahala, jokalari bizkaitarrek presioa aldetik kendu, eta lan-jantzia jarri zuten erasorako; hala, metroak bereganatzea lortu zuten, etorriko zenaren iragarpen gisa.

Izan ere, zenbait saiakera egin ondoren, maul handi baten ostean, etxekoek entsegu bat lortu zuten, eta aurretik jarri ziren markagailuan, denbora gutxirako, baina.

Sarako taldeak ez zuen nahi norgehiagoka norabidez aldatzerik, eta minutu batzuk geroago lortu zuen entsegu bat gehitzea, ekintza azkar batean, etxekoen zigor-kolpe baten ondoren, bisitariek ondo aprobetxatu baitzuten.

Zenbait minututan joan-etorrian ibili ziren bi taldeak: batetik, Valtecsaren aurrealdea bidea markatzen ari zen, eta, bestetik, Sarako taldeak etekina ateratzen zion hegaletako jokoari, bai eta touchean zuen nagusitasuna erakusten ere.

Hala ere, ez batak ez besteak ez zuten lortu beren aukerak gauzatzea, eta 5-8 emaitzarekin iritsi zen atsedenaldira, dena bigarren aldirako irekita utziz.

Aldageletatik itzulita, arerioa erasokorrago azaldu zen, eta etxekoak zelaian atxikitzea lortu zuen, bilbotarrek ezin izan baitzuten Iparraldeko taldea gainditu bigarren aldiko lehen laurdenean.

Aldaketak izan ziren jokalari zuri-gorrien artean, mugikortasun eta bertikaltasun handiagoa lortu nahian, eta lortu egin zuten, hurrengo minutuetan ikusi zen bezala.

Egoera goitik behera aldatu zen, Bilbokoak nagusitu baitziren erasoan, minutuek aurrera egin ahala, gerta zitekeenaren adierazgarri.

Eta zenbait aldiz iritsi ondoren, mele handi batean bizkaitarrek entsegu bat lortu zuten, eta transformazioa gauzatu ondoren aurretik jarri ziren markagailuan 4 puntuko aldearekin (12-8).

Bigarren zatiko hogei minutu pasatxo baizik ez zuen behar izan Valtecsak lortu nahi zuena lortzeko.

Lekuonaren jokalariak, minutuek aurrera egiten zutela ikusita, euren armak erakusten hasi ziren, bai eta modu ezin hobean aprobetxatzen ere.

Touch-a luze atera ondoren berdin-berdinak izan ziren bi ekintzei esker, Sarako Izarrak buelta eman zion partidari eta agintea hartzea lortu zuen.

Barbariansek ahaleginak egin zituen azken minutuetan, baina aurkariak ondo asmatu zuen defentsan, eta ezin izan zuen aldea murriztu.

Beraz, Sarako Izarraren garaipena Valtecsa B-ren aurka. Valtecsak ez zuen sekula amore eman, baina ezin izan zion aurre egin bisitarien eraginkortasunari.

Partida bikaina Errekalden ikusitakoa, bi talde handiren arteko dueluarekin eta aukerak hobeto aprobetxatu zituenaren garaipenarekin.