Valtecsa UBR 24 vs Zarautz K.E. 32 – Ohorezko B Maila – 3.Jardunaldia

Etxeko taldeak joko desegokia egin zuen bigarren zatian, eta ezin izan zuen eskuratu lehen zatian ondo bideratua zuen lehia.

Lehen berrogei minutuetan, kolpe-trukea izan zen zelaian, bi aurkariak berdintasunez aritu baitziren jokoan.

Berdintasuneko une horiek azken hamar minutuak iritsi arte izan ziren, orduan etxekoak, aurrelariaren eta hiru laurdenekoen lerroaren lan onari esker, partidaren jabe egin baitziren, eta markagailuan aurretik jartzea lortu baitzuten atsedenaldia heldu aurretik (24-17).

Aldagelak utzi, eta itzulera ezin hobeagoa izan zen Valtecsarentzat; izan ere, bost minutu geroago, etxeko taldea gizon bat gehiagorekin ari zen jokatzen, talde bisitariko 11. jokalariari horia atera baitzioten.

Hala ere, UBRk ezin izan zion egoerari etekinik atera.

Pixkanaka-pixkanaka Zarautz pultsua hartzen joan zen, Uni Bilbao gainditzea lortuz, eta Uni Bilbao partida galtzen hasi zen, indiziplina asko eginez eta bisitariek ederki aprobetxatu zituzten opariak eginez.

Partidako azken txanpan, Gesalaga Okelan Zarautz K.E.k lortua zuen markagailua bere alde jartzea.

Valtecsa UBR, saiatzen bazen ere, ez zen gai aurkariaren marka-lerrotik ibiltzeko, eta, beraz, urduritasuna azaleratzen hasi zen. Egoera horren ondorioz, Valtecsa gizon bat gutxiagorekin geratu zen, 19. zenbakiko jokalari bilbotarrak txartel gorria jaso eta kanporatu ondoren.

Azken minutuetan, Zarautzek amaiera eman zion lehiari, zigor-ostiko batez markagailuan 24-32 emaitza behin betiko jarrita.