Partida zirraragarria izan zen larunbat arratsaldean Errekaldeko berdegunean neurtu ziren taldeek eskainitakoa. Lehen aldian, talde lokala nagusi izan zen, eta bigarren aldian, bisitariak jabetu ziren gertatzen zenaz, zatirik handienean, garaipena lortzeko gertu zeudelarik.

Topaketaren hasiera bi taldeen tanteoarekin eman zen, lekukoak izanda haien lehen aukerataz baliatu zirenak marka egitean, Olatz Fernándezek egindako lehen entseguarekin.

Minutuak igarotzen ziren, eta bizkaitarrek euren aurkariak litu dituzte, jokoa zabaltzen utzi gabe. Nafarrotarrek lehen aldiz zapaldu dute aurkarien 22ko marka ordu laurdena pasata, baina gehiago zurigorrien hutsegiteagatik, lorpen propioagatik baino.

Carlonekoek ez zuten amore ematen, eta erasoan zein defentsan zuten eraginkortasunak kontrakoak gainditzera eramaten zituen arlo eta egoera guztietan, horrela, lehen etaparen erdia igaro ondoren, beste entsegu eta transformazio bat egitea lortuz, gauzak aurpegira uzten zituen 12-0 bat jarriz.

Edo hori zirudien…

Aldageletako itzuleran, La Únicak aurpegi ezberdin bat zuen. Zuriberdeak zentratuagoak eta ideiak argiago zituzten. Hori isladatu egin zen, hirugarren minutuan egin baitzuten lehen entsegua.

Egoera horrek UBR apur bat ikututa utzi zuen, eta hurrengo minutuetan nafarrakoengandik gaindituta ikusi zuten euren burua.

Aurkarien garaipen momentu horietan, Tecla Masokok, La Únicako jokalariak, bere zigilua uzten hasi zen berdegunean, batez ere ezkerreko hegaletik, bere lasterketetako batean entsegu bat egitea lortuz, hamargarren minutua baino lehen, eta partidua airean utziz.

Baina zuri-gorriek ez zuten nahi gaur jokoan zeuden puntuek ihes egitea.

Mugimendua bilbotarren XVean, bertikaltasun handiagoa lortuz eta defentsa-itxura hobetuz.

Bilbotarrek, pixkanaka-pixkanaka, bisitarien erasoak eustea lortzen zuten, obalatua gero eta gehiago bereganatuz. Egoera horri esker, nafarrotarrak euren zelaian giltzapetu zituzten, eta, marka-lerrotik gertu zenbait akzio egin ondoren, berriro jo zuten, entsegu batekin.

Neurketaren azken zatia nahikoa zirudien aldearekin.

Nicholas Marshallen mutilek ez zioten partidari aurpegia galdu, eta zaleek eta Bilboko gradek azken minutuetan nahi baino gehiago sufritzea lortu zuten. Partidaren azken minutuan kanpotarren entsegu batek presioa sartu zien etxekoei, eta defentsako lan bikaina egin zuten epaileak gehitutako minutuetan. La Únicak metroak aurreratzen zituen, baina etxekoen defentsak lekuan mantentzen zituen, obalatua lapurtzea lortuz eta hau kanporatuz, epaileak amaiera txistu zezan.

Partida bizia jokatu du gaur UBR taldeak Errekalden, orain arte jokatutako bi jardunaldietan bigarren garaipena lortuz.

Bera Berak, zazpi egun barru, Rekalden jokatuko du bigarren jardunaldian atzeratu zen partida.

UBR 19 vs La Única RT 17-  Emakumezko Euskal Liga – 4.Jardunaldia /  Bilbo / Otsailak 13