Etxekoen garaipena zugandik zugana jokatutako partidu batean, bere aukerak hobeto aprobetxatzen jakin zuen taldeak jokoan zeuden puntuak lortu zituen.

Partida jokatu zen bitartean, jokoaren egoera eta ekintza guztietan berdintasuna izan zen nagusi, baina Durango RTk oinarekin emandako jokoari etekina atera zion, eta horrek norgehiagoka erabakitzeko balio izan zion.

Valtecsa “B” taldearen irudi bikaina Arripausuetan, ligan aurkaria baino partidu gutxiagorekin iristen zen zelaian, taldeko liderrari aurre eginez eta garaipena lortzeko gertu zegoela.

Partiduaren hasiera lehenengo kolpekatu zuen UNI Bilbao batekin, lehenengo konpasetan aurretik jartzera eraman zituena.

(Argazkia- Luis Iturrioz Bilbao)

Durangaldekoaren mutilak zelaian finkatzen hasi ziren, aurkaria bere zelaian sartzea lortuz eta bere aurrekariek aukerak aprobetxatuz.

Berdintasuna berdegunean, bi multzoak marka-lerrora hurbiltzeko edozein zirrikitu bilatzen ari direla. Lan nekeza gaur, defentsak erabakigarriak izaten ari baitziren eta aurrera egitea edo jokaldi argi bat irutea kostatu egiten baitzen.

Lehen etapako azken minutuetan, Durango RTk baloiari etekina ateratzen jakin zuen, baloia azkar mugituz, bilbotarren defentsa deskolokatuta harrapatuz, eta, horrela, ondorengo transformazioarekin atsedenaldian markagailua 21etik 17ra uzten zuen entsegu bat egitea lortu zuen.

(Argazkia-Luis Iturrioz Bilbao)

Bigarren zatia, lehen berrogei minutuen tonu berarekin, berdintasuna, defentsa presionatzailea bi eremuetan eta aurrera egiteko aukerarik ematen ez zuten akatsak.

Etxekoak izan ziren bigarren denboran batzen lehenak. Aurrealdean zenbait saiakera egin ondoren, aurkariaren markatik gertu, entsegua lortzeko zulo bat aurkitzea lortu zuten, eta, horrela, markagailuan distantzia txiki bat hartzea.

Ez zen behera etorri Valtecsa UBR, bere jokoarekin jarraituz eta bere igoeretan etekina ateraz, metroak hartzen joatea lortuz, eta honekin, emaitza estutzen zuen beste entsegu bat gehituz, hogei minuturen faltan.

Bisitarien presioa lortu ahal izateko gertu egon zen baina azkenean ez zen horrela izan.

Erasoko akzioen eta defentsen akatsek, bi aldeetan, gehitzeko edozein aukera kanporatzen zuten. Eta batzuk eta besteak saiatzen ziren arren, emaitza ez zen mugitu, eta partida 28-22 amaitu zen.

Durango RT taldea goi postuetan mantentzen duen garaipena eta Valtecsa UBRri postu nobleetara igotzea ahalbidetzen ez dion porrota.

Durango Nissan Gaursa RT 28 vs Valtecsa UBR “B” Barbarians 22 / Euskal Liga – 1.Maila