Uni Bilbaoren garaipena Gaztediren aurka Gamarran. Bilbotarrek partiduaren hasierako txistutik izan dute nagusitasuna, eta bigarren atalean argi eta garbi nagusitu dira markagailuan.

Topaketaren hasiera bi taldeak tanteatzen zeudela, baina zuri-gorriak izan ziren, minutuak igaro ahala, Gamarran gertatzen zenaren jabe.

Nagusitasuna ekintza estatikoetan zein esku-jokoetan. Baina nagusitasun hau ez zen berdegunean islatzen, jokoaren pisua zuten arren, markagailuak ez baitzuen bisitarien artean ikusten zen nagusitasuna adierazten.

Atsedenaldiko emaitzak, 0-12, Uni Bilbaok lehen aldi honetan asmatu zuela adierazten zuen, baina ez zuen bilbotarrek zelaian egin zutena islatzen.

Aldageletatik itzultzeak ahalegin handiagoa eman zuen talde lokal bat ekarri zuen, eta bizkaitarrak euren zelaian harrapatzea lortu zuten, baina ez zuten lortu, batez ere Uni Bilbaoren defentsari esker, erasoetan batzea.

Rekalekoek berehala astindu zuten etxekoen presioa, une horretatik aurrera, duelua kontrolatzea eta era argian menderatzea lortu zuten, eta puntuak igo ziren markagailura, egin zituzten igoera gehienetan, azken txistura arte.

Azken emaitzak, 5-36, gaur larunbat arratsaldeko bisitarien nagusitasuna islatzen du, hala ere, lehen zatian apur bat gehiago asmatu izan balute, arabarrak garaituko baitzituzten markagailu handiagoarekin.

Garaipen horrek Carlonen taldea garaipenen bidera eraman du, duela aste batzuk Bera Beraren aurka jokatutako partidan azken unean galdu ostean.

Bigarren itzuliaren oso hasiera ona bilbotarren aldetik, bere zigilua utziz eta denboraldia amaitu arte gidatzeko bidea markatuz.