Obala 16: 30ean zihoan Irungo zelaian. Emo kapitainaren hasierako sakea berdinduta zegoen lehen zatian, eta talde beltzak aurrealdea lehertu du, Bilboko taldeak bere lerroari beste baloiren bat ematen zion bitartean.

Beroak estutu egiten zuen, eta mele bakoitzak, tokian-tokian nagusitzen baitzen, astunenen fisikari eragiten zion.

Lehen laurdena beteta eta kolpe azkar bat eta alboko lasterketa bat atera ostean, Txingudiko melé erdia defentsako lerroan sartu da entsegu bat egiteko. Transformazioak 7-0 jartzen zituen lokalak elektronikoan.

Joan-etorriko minutuetan, Giorgi Lominadze bilbotarrak bi aurkari errebotatu eta beste bi harrapatu zituen, obala aurkariaren zutoinetatik haratago jartzea lortu arte. Entsegu zentratu batek ostiko erraz bat ematen zuen, berdintasuna markagailuan jartzeko eraldatzen zena.

Bigarren etaparen hasiera ez zen modu onenean hasi Valtecsa Brentzat, Mikel Palomero kanporatua izan baitzen zoritxarreko ekintza baten ondoren.

Etxekoek zigor kolpea baliatu dute makilak bilatzeko eta 10-7 markagailuan jartzeko.

Kanporatua izan zen arren, alderdiaren tonuak bere horretan jarraitu zuen, eta 14 bisitari gerlariek borrokan jarraitu zuten.

UBR taldearen eraso lerroak, 22 lokalean barneratuak zeuden pare bat lortzen zituen, horietako batean, zorte gutxirekin, zigor kolpe bat lortuz, ostikadaren ondoren obalatua, H-aren makiletan jotzen ari baitzen.

Nahiz eta metroak astunak izan, zuri-gorrien azken oldarraldiak entsegu lerrora hurbiltzen zituen, eta ukitu ere egiten zuen. Hala ere, epaileak Peraltako lurrean egindako mugimendu bikoitzaren ostean izan zela uste zuen, garaipena ukatuz.

Bilboko taldearen porrota haien lanagatik sari hobea merezi zuten dueluan.