Hernanik irabazi du Estatuko sailkapeneko bigarren partida, eta, hortaz, orain dela zazpi egun eta igande goiz honetan irabazi ondoren, gipuzkoarrek aukera izango dute txapelketarako postua eskuratzeko.

Zerikusi gutxi izan du gaur Bilbon jokatutako lehiak orain dela astebete Landare Tokin izandakoarekin. UBR ez zen sasoirik onenean iritsi partidara; izan ere, duelu honetarako aurretik zituenak baino bajaren bat gehiago lortu behar zuen. Hala ere, Zuazolaren taldea adorez eta grinaz aritu da, aurre egin dio Hernani talde handiari, eta biek ala biek norgehiagoka bikaina eskaini dute Errekalden.

Partida hasi orduko etxekoek zelaia markatzeari ekin zioten, eta handik minutu gutxira aurretik jarri ziren markagailuan.

(Argazkia: Alfredo Montaña)

Hernanik ez zuen adorea galdu, eta oso denbora gutxian lehen puntuak lortu zituen, eta markagailuan berdintasuna jarri.

Bi taldeak kolpeak trukatzen aritu ziren zenbait minututan, baina aurkariak ondo aprobetxatu zituen aukerak, eta Uni Bilbaok, gertu izan arren, ez zuen zortea aldeko izan aurkariaren lerroa aurkitzeko.

Bisitariek asmatu egin zuten, eta markagailuan aurretik iritsi ziren atsedenaldira, 7-19; baina puntuazio horrek ez zuen ondo islatzen lehen aldian gertatutakoa.

Bigarren aldian, defentsek gailendu zitzaizkien erasoei, bisitarien entsegu eta transformazio bakar bat baino ez baitzen igo markagailura, 7-26 puntuazioa behin betiko jarriz. Hernanik, garaipena ziurtatuta, Estatuko mailako txapelketarako sailkatzea lortu zuen, ondo merezita.

Bilboko gazteek lan bikaina egin zuten; izan ere, talka honetarako hainbat baja izan dituzte, eta denboraldi honetan partida gehiago jokatuta zituen talde bati aurre egin behar izan diote

Orain, euskal ligari begira jarriko dira, eta UBR-ko kumeek lanean jarraituko dute gehiago hazteko eta garatzeko.