Valtecsa UBR “B”ren garaipena azken sailkatuaren aurka, uste baino zailagoa izan zen partidan.

Txingudi trumilka atera zen lehen 10 minutuetan, eta bilbotarrek ezin izan zuten ondo jokatu, akats gehiegi eta Valtecsaren plakatzearen epeltasunaren ondorioz.

Lehen zatiaren erdia pasata, bilbotarrak lehiaz nagusitzen hasi ziren, eta, mele baten ondoren, lehen puntuak azaldu ziren Plaiaundi. H-ko markagailuan.

Etxekoek ez zuten amore eman lehen kolpe hori jaso arren, eta Uni Bilbaoren akats bat aprobetxatu zuten puntua lortu eta aurretik jartzeko.

Baina Valtecsak argi zituen kontuak, lerroz lerro partidaz bereganatu zen, eta joko alaiagoa hasi zen, baina zehaztugabetasunez eta antsietatez betea.

Hainbat higatze-ekintzaren ondoren, Valtecsa UBRk zenbait entsegu egin zituen, aurretik jarri zen, eta 7-15 aldeko emaitzarekin iritsi zen atsedenaldira.

Aldageletatik bueltan, defentsan ondo sendoturiko Txingudi azaldu zen, baina Valtecsak eraman zuen jokoaren pisua lehen konpasetan.

Joko ona bisitarien eskutik, zelaia irekiz, espazioak sortuz eta aprobetxatuz.

Azken zehaztugabekerien eta melea menderatzen izandako beherakada baten ondorioz, saririk gabe geratu ziren bilbotarrak.

Pixkanaka-pixkanaka, Txingudi higadura nozitzen hasi zen, eta Valtecsak egoera hori aprobetxatzen asmatu zuen partida behin betiko hautsiko zuten entsegu batzuk egiteko.

Partidaren amaieran, bizkaitarren garaipena (7-39). Garaipen honek bost puntuak eman dizkio Barbariansi, eta Valtecsa UBR-k aukera du multzoko seigarren postua lortzeko, etxean jokatuko duen hurrengo jardunaldian Durangori irabaziz gero.