Finalaurrekoak.

Promozio Fasea Ohorezko“B” Dibisioa.

UBR 12 VS OVIEDO RUGBY 11.

Fango-ko ermita arratsalde loriatsu baten agertokia izan da, maila handiko borrokaldi baten agertokia, UBR-k bere ausardia eta ondo egina erakutsi du, Oviedo Rugby-ri lehenengo porrota ezarriz.

Asturiaseko taldea, Fango-ra faborito moduan heltzen zen taldea, alegia, Uni Bilbao Rugby talde handi batek gainditu du, zein atsedenalditik bueltan ekimena hartu du eta partida bere ingurura eramatea lortu du, markagailua biratuz eta hurrengo astean Oviedon, Naranco-ren zelaian jokatuko den bigarren neurketarako abantaila hartuz.

Harmailak erabat beteak eta Errekaldeko zelaian giro handi batekin, elkarte-aratzera hurbildu diren jarraitzaile bilbotarrek eta asturiasetarrek sekulako partida bat disfrutatu dute.

Jokoan zehar jokalariak lagundu duen euri zaparradek, ez dute gertatutako ezer indargabetu.

Oviedo, elkarte-aratzearen abiapuntuan agintea hartzen hasi da, lerroak bilatuz; baina, etxekoen defentsak, igoera bakoitzean aurkarien erasoak gelditzea lortu du. Bakarrik, lehenengo hamar minutuak igarota, eraldatze baten bidez, asturiasekoentzak markagailua zabaldu egin da.

Urdinek, behin eta berriro, distantzia handitzea eta neurketa apurtzea bilatu dute, baina, UNI-k ez du utzi. Zorigaitzak, bilbotarren eraldatze bat markagailura igotzea ekidin du. Kontrara, Oviedok bigarrena burutzea eskuratu du, partidaren lehenengo zatiaren ekuatorea pasata, 0-6 ezarriz.

Etxekoen defentsako akats batek bost minuturen faltan saiakera egin du, eta lehen 40 minutuak 0-11koa izan dira.

Baina, atzaparrak eta sakrifizioa Uni Bilbao Rugby-aren ezaugarriak dira, atsedenaldiaren bueltatik minutu gutxira erakutsi dutena, alegia. Etxekoen saiakera bat, 5-11koa igo du, baikortasuna eta fedea bere parrokiara eramanez. Fede eta Torron-en gizonek oraindik ez dute euren azken hitza esan.

Mele bakoitza, ekintza bakoitza etxekoen jarraitzaileen oihuei esker bultzatuak izan dira, bereak indarrez estutu gabe utzi ez dituztenak.

Minutuak igarotzen ari ziren heinean, etxekoen elausoaren aurrean indarrik gabe ikusiz.

UBRren lan onek ondorioa ekarri dute; izan ere, entsegu batek, bere bihurketarekin, aurretik jarri ditu bilbotarrak, 12- 11ra.

Kemenaz eta atzaparrez etxekoek emaitza mantendu dute; zeren eta, Oviedok UBR-ren nagusitasuna apurtzen saiatu da azken minutuetan, Fango-ko ermitaren defentsaren lan onen ondorioz hori ez lortuz.

Partidaren bukaeran, UNI-ko jokalariek Euskal Ligako 2018-2019 tituluagatik kopa bat jaso dute.