UBRren garaipen argia eta garbia denboraldi amaieran, Gaztediko gasteiztarren aurrean.

Fango kiroldegian bildutako ikusleek ondo pasatu zuten partiduan, Carlonen jokalariek egindako joko ederrarekin. Lehenengo aldiaren erdialdetik aurrera, bilbotarrek argi erakutsi zuten nagusitasuna, lehiakideak gainditu baitzituzten. Paseetan eta erasoetan baloia jasotzean izandako akats batzuengatik izan ez balitz, markagailuko emaitza are handiagoa izango zen.

Hasierako uneetan arabarrak izan ziren nagusi, baina Bilboko defentsak ez zien utzi arrisku handirekin aurreratzen.

UBRko jokalariek agintea hartu zuten pixkanaka, eta, entsegu baten ondotik, Ihintzek egin zituen lehenengo puntuak. Jokaldi horrek ondo erakutsi zuen ondoren etorriko zena.

Enekoren jokalariak lerroak zabaltzen hasi ziren, igoera bakoitzean gero eta arrisku gehiago sortzen, eta, beste entsegu baten atzetik, Marianak lortu zuen markagailuko tartea handitzea.

Hainbestetan gertatu bezala, aurkakoak ez ziren gainbehera etorri, eta Gaztedi burua altxatzen hasi zen, tartea gutxitu nahian; alabaina, UBRk ez zien inongo aukerarik eman horretarako.

Marlaskak zigor-entsegu batez maldan gora jarri zien partidua arabarrei. Atsedenaldian, 13-0 emaitza zegoen markagailuan, mahaian kartak erakusten hasita, beraz, UBRren karta-sorta zuri-gorria nagusituko baitzen partidua amaitu arte.

Atsedenaldiaren ondoren, partidua hasi eta minutu gutxira, Beak, beste entsegu batez, argi utzi zuen talde bakarra zegoela Fango kiroldegian.

Gero, Irenek beste entsegu bat egin zuen, eta Marlaskak transformazioa, 25-0 emaitza utzita markagailuan, oso maldan gora bisitarientzat.

Bizkaitarrek erne jarraitu zuten, erasoaldi bakoitza ezusteko bat baitzen. Mendibilek entsegu batez eta Marlaskak transformazioaz amaiera eman zioten borrokari.

Alonsok beste entsegu bat egin, eta markagailua 37-0 emaitzarekin itxi zuen, UBRk Fango kiroldegian izandako nagusitasunaren erakusgarri.

Era bikaina denboraldia amaitzeko, gure taldeak duen balioa erakutsi, eta etorkizun oparoa izan dezakeela frogatu baitzuen.