Lehen itzuliaren amaieran, porrota eguzkilore taldearen aurrean, Plentzian.

Etxekoak finkatuago egon ziren hasieratik, eta, talkak zuen garrantziaz oharturik, asmo argi batekin atera ziren Ardanzasko zelaiko soropilera, bai eta gauzatzea lortu ere. UBR taldeko jokalariek, berriz, ez zuten beren lekua aurkitu partidu osoan, eta azken minutuetan baizik ez zuten aurre egin.

Minutu bateko isilunea izan zen partidua hasi baino lehen, Félix Sorhuet-en omenez, Bizkaiko errugbiaren erreferentea izandakoa orain dela egun batzuk hil baita.

Partiduaren hasieran, Uribealdeak ekintzen agintea hartu zuen, eta hirugarren minuturako lehenengo puntuak azaldu ziren markagailuan, Tobaresek zigor-kolpe batean tantoa egin ondoren.

Horrek ez zituen bilbotarrak tokiz kanpo utzi, zenbait ekintza egitea lortu baitzuten, baina etekinik atera gabe, Egurrolaren defentsak geldiarazi baitzituen. Emaitza onak lortzekotan egon ondoren, bilbotarrek beste kolpe bat hartu zuten berehala, hamabosgarren minutuan Pereirak entsegu bat egin baitzuen Uribealdearentzat.

Fede eta Torronen jokalariak nahasita aritu ziren hainbat minutuz, ez zuten lortzen egiten zituzten igoerak modu egokian bukatzea, obalatua galdu edo zituzten aukerak alferrik galtzen baitzituzten.

Uribealdeak, aurkaria baino finkatuago zelaian, ondo aprobetxatzen zituen bere aukerak. Fede Tobaresek, Uribealdea taldeko 10. zenbakiko jokalariak, berriz erakutsi zuen hankarekin ematen duen kolpe bikaina, eta tantoa egin zuen zigor-kolpe batean. 13-0 emaitza azaldu zen markagailuan.

Universitario taldea hurbiltzen saiatzen zen, kasta erakutsiz joko ona baino gehiago. Etxekoek defentsan egindako ekintza batzuen ondorioz, Lopategiri txartel horia atera zioten, baina bilbotarrek ezin izan zuten nagusitasun horretaz aprobetxatu markagailuan zegoen tartea txikiagotzeko.

Zuri-gorriek azken oldarra egin zuten, atsedenaldirako txistua entzun aurretik, eta, horri esker, entsegu batean tantoa egin zuten. Horrek arnasa pixka bat eman zien bigarren zatiari begira. Lehenengo berrogei minutuen amaieran, 13-5 zegoen markagailuan, aukera guztiak irekita uzten zituen emaitza.

Aldageletatik itzuli ondoren, irudi bera erakutsi zuen UBR-k: indarrik gabe eta soropilean galduta. Uribealdeak, berriz, egoera guztiak aprobetxatzen zituen aurrera egiteko edo tantoak lortzeko.

Fede Tobaresek tantoa egin zuen berriz bi zigor-kolpetan, eta 19-5 emaitza jarri markagailuan. Horiek horrela, gero eta zailagoa zen UBR gora egin ahal izatea, batetik markagailuan zegoen aldeagatik, eta, bestetik, taldeak egiten zuen jokoagatik.

Bilboko aulkian, jokalariak ordezkatzen hasi ziren, erreakzioa lortu nahian. Horren ondorioz, jokaera zerbait aldatu zen, eta Universitariok gehiagotan lortu zuen arerioen 22. marra zapaltzea. Igoera horietako batean, Federen jokalariek arnasa eman zien entsegu bat egin zuten. Zazpi puntuko aldea besterik ez, 19-12, eta denbora asko aurretik, partidua azpikoz gora jarri ahal izateko.

Alabaina, zuri-gorriak gehiago estutzen ari zirenean, arreta galdurik zebilen De Klerk-i txartel gorria atera zioten. Hala, taldeak jokalari bat galdu zuen, intentsitaterik handieneko uneetan.

Egoera hori ondo aprobetxatu zuen Uribealdeak partiduaz erabat jabetzeko. Etxekoek beste entsegu bat gauzatu zuten, eta, horrenbestez, zapuztu zen talde bisitaria gora egin ahal izateko aukera. Bilbao Rugbyk beste entsegu bat egin arren, etxeko taldeak irabazi zuen, 26-17 emaitzarekin.

Horiek horrela, Uribealdeak bigarren garaipena lortu du, eta UBR taldeak, berriz, bosgarren porrota.

Hurrengo jardunaldian, Zarautz etorriko da Fangora, bigarren itzulia hasteko. Ostiral honetan, Gipuzkoako taldeak galdu egin zuen Gaztediren kontra, Araban jokatutako partiduan, 29-18 emaitzarekin.

URIBEALDEA RKE 26 vs UNIVERSITARIO BILBAO RUGBY  17.