Fede Sánchezen gizonek garaipen garrantzitsua lortu zuten  lehen minututik aurpegia eman zuen Oviedoren aurka.

Partidua hasi aurretik, minutu batez isilik egon zen, UBR eta Asturiasko taldeko bazkide Andrés Blanco Fernándezen omenez.

Blancoren seme-alabek aitaren aintzatespeneko plaka jaso zuten, Asturiasko zuzendaritzaren eskutik. Harmailatik, txalo ozen eta bero batekin erantzun zioten zaleek keinu horri.

Oviedo trumilka atera zen, etxeko taldea ustekabean harrapatu nahian. Asturiasko aurrelarien eraginkortasunak eta bultzadak fruitua eman zuen, eta talkaren agintea hartu zuten.

Bi bandoak ika-mika ibili ziren zenbait minutuz, aurkariaren defentsa-lerroa hausten saiatuz; Oviedok irabazi zuen lehia horretan, eta markagailuan aurretik kokatuta iritsi zen atsedenaldira: 10-12.

Lehen aldian, defentsa, nerbioak eta akatsak izan ziren nagusi, eta erasoak urri.

Bigarren zatian, etxeko taldearen jokaera aldatu zen, bere jokoa inposatu, eta hasieratik makurrarazi baitzituen aurkariak.

Uni Bilbaoren joko alaia eta azkarra itzuli zen, obalatua modu koherentean mugituz, hala hegaletatik, nola ekintza estatikoetan, eta, ondorioz, etxekoen alde lerratu zen partidua.

Hala ere, abiatze onaren ondoren, deskonexio bat izan zen, eta, ondorioz, egindako lana karel gainetik botatzekotan egon ziren.

Bigarren aldiaren erdian markagailuan zegoen 31-17 emaitzatik, 31-29 puntuaziora aldatu zen, partidua bukatzeko lau minutu falta zirela.

Azken unetan izandako defentsa heroikoari esker, garaipena etxean geratu zen.

Zazpi egun barru, Vigo izango da Universitario taldearen hurrengo geralekua.