Topaketa hasierako txistutis tokiko taldeak menperatu du, talde zurigorria gaindituz partiduko fase ezberdinetan. Bera Berak erasoan ez ezik, haien defentsak ere eskuak lotu zizkion UBRari bere erasoetan.

Gipuzkoarren irteera distiratsua, jokoaren hirugarren minutuan euren lehen entsegua lortuz. Ekintza horrek argi uzten zuen Gorka Buenoren mutilek ez zituztela gauzak erraz jarriko.

Bi taldeen ekintzak non defentsak nagusitzen ziren. Baina akatsak ordaindu egiten dira, eta Bera Berak bisitarien opariak eta zalantzak baliatu dituzte agintaritza hartzeko eta zelaian gertatzen zenaz bereganatzeko, nahi zuen baina ezin zuen Valtecsa batekin.

Atsedenaldiko markagailuak 22-0 islatzen zuen, lehen 40 minutuetan gertatutakoa argi eta garbi adierazten zuena.

UBR taldean aldaketak bigarren zatirako, bultzada bat ematea bilatuz bilbotarren hamabosten jolasean. Baina ez zen eguna eta berriz ere Bera Berak bigarren zatiko lehen minutuetan bere zigilua utzi zuen entsegu berri batekin.

UBR taldearen harrotasun kolpea, etxekoen nagusitasuna astinduz eta aurkariaren marka lerroan arriskua sortuz. Unibertsitateko jazarpen minutuak, balizko hobekuntza baten itxaropena ematen zuen zigor saiakera bat lortuz.

Baina hori bakarrik izan zen, itxaropena, berriro ere akatsek eta nekeak nagusitasuna eman baitzioten Bera Berari, markagailua behin betiko 46 eta 7 eramanez.

Emaitza horrek argi uzten du gaur Koten talde bat bestea baino askoz gehiago nagusitu dela.

Partidaren nota positiboa, sub 18tik etorritako hainbat jokalariren debuta, hauek euren lan ona eta gure harrobiaren etorkizun oparoa erakutsiz.

Partidarik gabeko bi aste daude orain Valtecsa UBR taldearen zain, eta Lavinen jokalariek akatsak zuzentzeko eta hobetzeko lan egingo dute, azaroaren 22an Fangon Ferrolen aurka jokatuko baitute hirugarren jardunaldia.