Askoz maila handiagoa erakutsi duen Hernani taldea gailendu zaio baliabiderik gabeko Valtecsari gaur.

Berriketarik gabeko partida, hasieratik nagusitu baita talde bat, eta argi utzi baitu Landare Tokiko talka ez zela atsegina izango Valtecsarentzat.

Etxekoen nagusitasuna jokoaren alderdi guztietan, bai ekintza estatikoetan, bai obalatua mugitzean, modu argian zirkulazioan jarri, eta hegaletara helarazi baitute, bai eta puntuak lortu ere igoera gehienetan.

Minutuak igaro ahala joera bera zegoen, eta egoera hori markagailuan islatu da atsedenaldia iristean: 38-0 Hernaniren alde.

Bigarren zatian aldaketa gutxi izan ziren, lehen aldian gertatutakoarekin konparatuta.

Egoera bera, Valtecsak ahalegina egiten baitzuen  Polidoriren jokalarien erasoei eusteko, baina, ikusi zen bezala, ezinezkoa izan zen.

60. minututik aurrera, Uni Bilbao aurkariaren markara hurbiltzen hasi zen, baina Hernanikoek, erasoan egun bikaina izateaz gain, defentsan ere ederki asmatu zuten, jokoa eten eta obalatua lapurtuz, eta egoera horiek aprobetxatuz puntu gehiago lortzeko.

Azken emaitzak (90-0) argi uzten du zelaian talde batek askoz maila handiagoa erakutsi zuela eta aurkariak aski izan zuela jasan eta pairatzearekin.

Esan ohi den bezala, beste liga batekoa den talde baten aurrean izandako talka honek argi erakusten du UBR-k lana duela aurretik, eta bere lehia beste bide batzuetatik doala.

Uribealdea RKE da hurrengo jardunaldian Fango bisitatuko duena, UBR-ren borroka berean dagoen taldeetako bat; beraz, Bizkaiko derbia inflexio-puntua izango da, zalantzarik gabe, denboraldiaren bilakaerarako.

HERNANI C.R.E 90 Vs VALTECSA UBR 0 – —  5. JARDUNALDIA / OHOREZKO B MAILA.

(Argazkiak: Carlos Mediavilla)