Uni Bilbaoren urteko azken partida, Uribealdearen aurkako derbian, garaipenarekin. Partida fisikoa izan zen, eta defentsa izan zen garaipenaren oinarria.

Arazo teknikoekin hasi zen partida; izan ere, partida hasi baino minutu batzuk lehenago, Fangoko bideo markagailuak funtzionatzen ez zuenez, garai batean bezala oholtxoekin jarri behar izan zen markagailua, partidaren nondik norakoak ezagutarazteko.

Talde bisitariak hartu zuen ekimena hasierako txistuaren ondoren, eta lehen minutuan, zigor-kolpe baten ondoren, aurretik jartzea lortu zuen.

Ekintza horrek ziurgabetasun pixka bat eragin zien etxekoei, ez baitzuten lortzen ekintzak lotzea eta erraz galtzen baitzuten obalatua. Minutuak igaro ahala, Lavinen jokalariak bizkortzen eta urduritasuna galtzen hasi ziren, eta lehen aldiaren erdialdea iritsi baino lehen entsegu bat egin zuten.

UBR taldeak bisitariaren ekimena apurtzea lortu bazuen ere, jokoaren hainbat ekintzatan izandako akatsek eta hutsegiteek Uribealdea bizkortu zuten, eta partida irekita utzi.

Baina 26. minutuan, Mikel Zaratek zigor-kolpe bat lortu zuen, 10-3 azaldu zen markagailuan, eta lasaitasuna nagusitu zen Uniren jokalarien artean.

Lehen aldiko azken minutuek aurreko gidoi bera izan zuten: UBR nagusi zen ekintza estatikoetan eta denbora gehiagoz zuen eskura obalatua, baina ezin zuen nagusitasun hori markagailuan islatu.

Atsedenaldira abantaila txiki batekin iritsi zen, 10-3; hala ere, bigarren aldia zegoen aurretik, eta edozer gerta zitekeen, nahiz eta, zorionez, etxekoen alde garatu zen dena.

(Argazkia – Alfredo Montaña)

Partida berriro hasi eta gero, joko kolektiboaren ondorioz, 14 minutu pasatxo behar izan ziren partida talde baten aldera lerra zedin. Iñigo Echevarrietak 43. minutuan, Zaratek 48.ean, eta Zubiarrainek 57.ean entseguak lortu zituzten, eta 27-3 azaldu zen markagailuan, derbia bideratzen zuen emaitza.

Baina, azken 18 minutuetan, etxeko taldeko bi jokalari kanporatu zituzten, eta Uribealdeak agintea hartzea lortu zuen. Aurkariaren marka-lerrora modu jarraituagoan iristen hasi zen, baina etxekoen defentsaren lan onak geldiarazi zituen Uribealdearen oldarrak.

UBR taldeak bere azken hitza artean esan gabea zuen, Igor Huergak, azkar jokatuz, aurkaria ezustean harrapatu baitzuen, eta entsegu bat lortu baitzuen 76. minutuan, Valtecsa UBR taldearen garaipena ziurtatu zuena, 32-3 emaitzarekin.