Partidaren atarikoak jada adierazten zuen La Únicaren aurkako norgehiagoka ez zela erosoa izango, eta etxeko taldea, sailkapen-taulan azken postuan egon arren, ez zela inondik ere aurkari erraza izango, zelaian ikusi zen bezala.

NUPen Iruñeko instalazioetan jokatutako partida gogorra izan zen, eta Beñat Lavinen mutilek garaipena lortu zuten talde nafarraren aurka.

Bilbotarrek bi aurpegi erakutsi zuten talkan: lehen zatia ondo gaindituta, ia berrogei minututan, eta bigarren zatian Valtecsako jokalariek nagusitasuna lortu zuten.

Partidaren hasieran, etxeko taldeak presioa egin zuen, UBR bere arloan itxi zuen, eta bilbotarrek ezin izan zuten baloia behar bezala atera.

Nagusitasun horren ondorioz, La Únicak markagailua ireki zuen zigor-kolpe baten bidez. Nafarrek ekintza horrekin baizik ez zuten lortu puntuak egitea, baina, gehiago asmatuz gero, UBR kinka larrian jarriko zuketen.

Denbora aurrera zihoan, eta Valtecsa UBRk erritmo berarekin jarraitzen zuen, jokoan akatsak eta zalantzak egiten, zorionez etxekoek ondo aprobetxatu ez zituztenak.

Erasoko arazoak izan zituzten zuri-gorriek, ez baitzuten aurkariaren defentsako sarea haustea lortu; hogeita hamargarren minutuaren ostean, lehen aldiz agertu ziren ganoraz aurkariaren 22. marratik. Une horrek arnasaldi txiki bat eman zion UBRri, eta bere jokoa inposatu ahal izan zuen.

Atsedenaldirako bost minutu falta zirela, bilbotarren mele bikain bat ondo bukatu zen, bizkaitarrek lortu zituzten hiru entseguetako lehena gauzatu baitzuen Lozanok, eta horrek balio izan zuen atsedenaldira aurretik iristeko, hain zuzen, 3-5.

Aldageletatik itzuli ondoren, Valtecsa UBR zelaiaren jabe egiten hasi zen pixkanaka, joko estatikoko ekintzetan eta baloia mugitzean nagusituz, baina nagusitasun hori ez zuen argi islatzen.

La Únicak, aurreko aldian bezala, ostikoen bidez bakarrik lortzen zituen puntuak, eta aurkariaren marra bilatzen saiatu arren, ez zuen ia arriskurik sortzen marra horretatik gertu.

Partidaren azken txanpan baizik ez zuen lortu UBR taldeak bere jokoa eta fisikoa behin betiko inposatzea. Lozanok beste entsegu bat lortu zuen, Zubiarrainek transformatu zuena; eta, hamabi minutu beranduago, Agustín Gómez argentinarrak entsegu bat egin zuen, azken emaitza finkatu zuena, 6-17.

Landutako garaipen honek modua ematen dio UBR-ri aukera guztietara zabalik jarraitzeko.

La Única RT 6 vs Valtecsa UBR 17  —  9.Jardunaldia. Ohorezko B Maila – A Multzoa