Valtecsa UBR “2.taldeko” parte altuenari aurre egitea bideratzen duen garaipena eta aurkariekiko abantaila pixka bat hartzea ikasturtearen azken zatian.

Lehen zatian, Valtecsa ez da zelaian finkatu, eta aurkariak bere egoerei etekina atera die atsedenaldira aurretik iristeko.

Eta bigarren zatia, bilbotarren taldea zentratuago zegoela, bere aurrealdeko jokoari etekina ateratzen, defentsako hobekuntzarekin batera markagailuari buelta eman eta azken txistura arte landutako partida batean nagusitzea ahalbidetu zuena.

Erasoko eta defentsako akatsak eta erabaki faltak izan ziren bizkaitarren joera lehenengo zatian, eta egoera horiek euren jokoa oztopatu eta armaginei bizia eman zieten.

Eibarrek ez zuen ia arriskurik sortu, baina Bowd kanadiar irekitzailearen zigorretako ostikoez baliatu ziren, partidua gipuzkoarren alde utziz eta lehenengo berrogei minutuak 5-9n amaituz.

Aldageletako itzulerak Valtecsa zentratuagoa eta partidan sartuagoa ekarri zuen, minutu gutxiren buruan markagailuari buelta eman eta aurretik jartzea lortuz.

Baina Eibarrek, hasierako minutuetan arriskurik sortu ez bazuen ere, berdinketa lortu zuen beste ostiko bat emanda, gaur arratsaldean bilbotarrek rucken akzioetan egindako hainbeste arau-hausteren ondorioz.

Berdinketak ez zuen aldaketarik ekarri, zuri-gorriek atsedenaldiaren ostean sartutako gidoi berarekin jarraitzen baitzuten.

Valtecsa UBR gailendu da, fase ezberdinen jabe eginez, berdegunean nagusituz eta jokoaren pisua eramatea ahalbidetzen zuen talde-lan handia eginez, baina ezin izan zuen hau entseguekin islatu, nahiz eta hortik gertu egon.

Baina aurkarien mark konkistatzeari begira asmatu ez bazen ere, oinarekin aukerak aprobetzatzea jakin zuten, Refor zelaian zegoen haizea aprobetxatuz.

Valtecsa UBRren zigorreko ostiko egoki batzuk aurretik jarri zituen sei puntuko aldearekin azken txisturako 20 minuturen faltan.

Berdintasuna hurrengo ekintzetan, non bi aurkariak aurkako defentsa lerroa gainditzeko zulo bat aurkitzen saiatzen ziren, ia gertatu ez zena.

Partidaren azken zatia, Eibarrek bere nagusitasun numerikoa aprobetzatzen saiatu da, Uni Bilbao jokalari bat gutxiagorekin egon baita partidua amaitzeko 5 minuturen faltan txartel horia atera baitiote bere 6.zenbakiari, baina bilbotarren defentsa lanak armaginen erasoak gelditzea lortu du.

Baina, gaur, jokoak eskaintzen zituen egoerak aprobetxatu behar zituen, eta, beraz, berriz ere, Valtecsa UBR taldeak, behin betiko 21 eta 12 puntuak jartzen zituen ostiko berri baten ondoren.

Valtecsa UBR taldearen garaipen landu eta garrantzitsua. Denboraldiko azken txanpari aurpegi hobearekin aurre egitea ahalbidetzen duen garaipena.

UBR taldeak eskerrak eman nahi dizkio Amurrioko Udalari, partida hau Refor zelaian jokatu ahal izateko emandako laguntza eta erraztasunengatik.