Valtecsa Universitario Bilbao Rugby Ourenseko goiz hotzarekin mimetizatu zen partidako bigarren zatian, eta tarte horretan jokoa izoztuta geratu zitzaion, erantzunik gabe Bilboko taldeak bezalaxe denboraldiaren bilakaerarako garrantzitsuak izango diren puntuen bila irten zuen etxeko taldearen aurrean.

Bi taldeek parez pare jokatu zuten norgehiagokako lehen ekinaldian, eta, lehenengo digituak etxekoek bildu bazituzten ere, Valtecsak minutu gutxian erantzun zion egoera horri, partida berdintzea lortuz.

Jokaldi trukea izan zen hurrengo minutuetan, talde bakoitzak zeuzkan ahalmenei etekina aterata.

Markagailua berdinduta zegoela, Ourensek hainbat arau-hauste egin zituen, eta azken hamar minutuetan bi gizon gutxiagorekin jokatu behar izan zuen; hala ere, Valtecsak ezin izan zuen egoera hori baliatu.

Dena dela, bizkaitarrek aukerak alferrik galdu bazituzten ere, etxekoek bai, lortu zuten etekina. Zigor-ostiko baten bidez, Ourense aurretik iritsi zen atsedenaldira, 18-15, bigarren zatirako dena zabalik utzita.

Hala ere, bigarren zatirako aurreikusi zitekeena ez zen bete.

Kanpotarrek joko zalantzatia egin zuten, akatsekin, eta etxeko taldeak asmatu zuen egoera horretaz baliatzen eta partida bere aldera bideratzen.

Bigarren zatiko 29 eta 0eko partzialak argi utzi zuen bilbotarrek ez zutela euren tokirik aurkitu zelaian.

Azken emaitza: 47-15. Valtecsak laugarren porrota bildu zuenez, bi aste barru jokatuko den Palenciaren aurkako partida are garrantzitsuagoa izango da.