Valtecsa UBR taldeak garaipena lortu zuen Ourenseren aurka igande honetan, martxoaren 6an, Errekaldeko futbol-zelaian jokatutako partidan. Etxeko taldeak bere jokoa inposatzen asmatu zuen, batez ere bigarren zatian, multzoko laugarren postuan sailkatuaren aurka. Partidak balio izan zuen berriz itxura ona emateko eta arnasa hartzeko multzoaren behealdearekiko.

Etxeko taldearen defentsa-zorroztasuna nabarmendu zen lehen zatian, ondo geldiarazi baitzituen sendoagoa zen Ourenseren erasoak.

Markagailuko joan-etorriek, lehen berrogei minutuen amaieran, talde zuri-gorriaren alde egin zuten (10-9).

Bigarren zatian, UBR hobeto aritu zen erasoan eta nagusi izan zen partidan, eraso-fase eta arrisku-egoera asko kateatu baitzituen, azkenean garaipena lortu arte 30-24 emaitzarekin.

Garaipen honi esker, taldea garaipenaren bidera itzuli da, eta horrek adierazten du hobera egin duela, helburu bera duten hasiberrien eta beteranoen arteko batasun perfektua eginez; igandean aurrerapauso garrantzitsua eman zen bide horretan.

Ohorezko B Maila – A Taldea. Valtecsa UBR 30 vs Campus Universitario Ourense RC  24