Berpizte igandea baina ez UBRrentzat. Galiziar taldearen aurrean garaipena behar zuena eta hasierako txistutik jokoan zeuden puntuak lortzeko lan egin zuena, Elviñako zelaian galtzaile erori zen.

Bilbotarrak, lehen laurdenaren zatirik handienean desagertutakoak, hobera egin zuen bigarren zatian eta, lehen 40 minutuetan ezin izan zuena puntuatu bazuen ere, markagailuan etxekoen aldea gaindiezina izan zen. Hala ere, emaitza makilatzea lortu bazuen ere, talde ferrolarrak bizirik irautea ahalbidetzen zion bala batekin jokatzen zuela frogatzen zuten zenbaki batzuk utzi zituen, egoera alferrik galdu gabe.

Norgehiagokaren hasiera lo zegoen Valtecsa UBR batekin laster ikusi zuena, Segurak puntuatutako zigor ostiko batzuei esker, aurkariak partida bereganatzen zuela, hau bere eremura eramanez.

Ziurgabetasun eta urduritasun minutuak Uni Bilbaoren lerroetan, aurkariak hogei minutu pasatzean distantzia handia hartu baitzuen, 21 eta 0.

Bizkaiako kideen arteko ezintasuna, ez bakarrik tokiko nagusitasunagatik, baizik eta beren jokoa ia zabaldu ezin dutelako, bai Ferrolen defentsa-trebetasunagatik, bai norberaren akatsengatik.

Argazkia: UBR

Lehen aldiaren erdia igarota, Ferroleko markaren lerrora hurbiltzeko lehen zantzuak, saririk gabe.

Valtecsak nagusitasun egoera aprobetxatu ahal izan du zelaian Martinez galiziarrari txartel horia atera ostean, eta atsedenaldirako bost minuturen faltan lehortea mozten zuen entsegu bat lortuz.

Argi zegoen ez zela eguna, eta minutu gutxiren buruan Chornyren mutilek argi utzi zuten gaur duelua nahi zutela, atsedenaldira iristen zen 28-7koa lortuz.

Aldageletako itzulerak Valtecsako jokalariak kontzentratuago ekarri zituen, aldea murriztu nahian. Jokoaren fase desberdinetan asmatze handiagoa bigarren aldiaren hasiera honetan, baina fruiturik eman gabe.

Ferrolek, aldiz, batzea lortzen zuen, bizkaitarrek modu batera edo bestera etxekoen nagusitasuna haustea bilatzen zuten.

Fitxen mugimendua Bilboko hamabostekoan, aurrealdeari pisu handiagoa eta jokoari bertikaltasuna emanez.

Azken laurdenean Valtecsa zorrotzagoa izan da eta, metroz metro, aurkaria menderatzea lortu du, baina hala ere, ezin izan du aldea murriztu.

Uni Bilbaoren presio handiagoa, etxeko jokalariei eskuak lotzea lortuz, zenbait entsegu batuz, gutxienez, partida irabazteko balio izan ez zuen arren, emaitza bat eta  partida bat makillatzen zituzten. Ferrolek hasieratik jokatzen jakin zuen partida eta Valtecsa UBR lokartuta sartu zena, honek jokoan zeuden puntuak kostata, 40 eta 28 arteko azken emaitzarekin.

Galdu arren, Lavinen taldea Zarautzengandik puntu bakarrera dago, eta datorren astean, denboraldi erregularreko azken jardunaldian, bilbotarren aurkaria izango da, beraz, garaipen batek zazpigarren utziko lituzke A multzoko azken sailkapenean.